Psykoterapi i Næstved

 Psykoterapi handler først og fremmest om dig. Vi tilbyder et trygt og fortroligt rum hvor du kan arbejde med det, som du oplever som problematisk.

Du er altid velkommen til at ringe på telefon 23 248 248 inden du booker din første session hvis du har brug for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig. 

Hos os er der plads til både grin og gråd. Individuel Psykoterapi kan være en mulighed for at lære dig selv bedre at kende. Vi tilbyder både omsorg og udfordringer, alt efter hvor du er i dit liv lige nu.

 

Livet er som udgangspunkt ikke retfærdigt og en del af livet byder på både sorg og smerte. Der kan være tider i livet der kan være ubærlige og synes uoverskuelige. Uanset hvad livet byder dig så rummer de svære tider også muligheder for udvikling så du kan du med Individuel Psykoterapi komme mere hel igennem livet.

Vi arbejder ud fra en teori om at vores følelser er et indre navigationssystem.

Det er vores følelser der fortæller om noget er vigtigt, godt, svært eller farligt. De er signaler der giver os mulighed for at kende vores behov, og videre hvordan vi kan handle i en given situation.

Mange mennesker har på forskellig vis lært at holde deres følelser tilbage, bytte følelser ud med andre følelser, eller slet ikke at mærke dem. Man kan også have lært at finde andre måder at beskytte sig på, for at tilpasse sig omgivelserne.

Senere i livet kan det, der engang var en virksom og nødvendig selv-beskyttelses-mekanisme, blive problematisk for én selv, og for samspillet med andre mennesker, og kan i sidste ende lede til meningsløshed, stress og depression.

I vores sessioner fokuserer vi på at hjælpe dig med at blive opmærksomme på og udtrykke dine følelser, at lære at acceptere og regulere dem, og at kunne reflektere over dem for at danne mening. Derved kan vi støtte dig til at kunne bruge dine følelser som et pålideligt navigationsapparat.

Har du ikke balance ren følelsesmæssigt kan det medføre både uro og smerte som igen kan vise sig på mange forskellige måder både fysisk, psykisk og mentalt.

Og nogen gange kan det betyde, at det kan være svært helt at forstå, hvad det handler om. Med Individuel Psykoterapi undersøger vi sammen, hvad den følelsesmæssige uro fortæller dig, og hvordan du kan komme videre.

Der arbejdes ud fra en helhedsorienteret tilgang med fokus på sammenhængen mellem det fysiske, psykiske og mentale, fortrinsvis med afsæt i teorier som Gestalt og EFT. I terapien beskæftiger vi med det, der betyder noget for dig i dit liv her og nu i alle aspekter i dit liv.

Alle kan med stor fordel gå til en eller anden form for psykoterapi og flere benytter sig af behandlingsformen, fordi de ved, at det er det, der skal til for at holde balancen i en hektisk, travl og krævende hverdag.

Alle Individuel Psykoterapi forløb tilrettelægges individuelt ud fra den enkeltes behov og ønsker. Oftest mødes vi som en opstart med klienter med 8 til 14 dags intervaller. 

Når DU booker tid til din første behandling er du velkommen til at booke flere tider hvis du vil i gang med et forløb. 

Vi anbefaler som udgangspunkt ikke, at du har nogen med ind til sessionen medmindre de skal være en aktiv del af forløbet. Årsagen er at det kan være med til at forstyrre processen og vække gamle ubevidste forsvarsmekanismer i dig som kan være med til at forhindre fuldt udbytte. 

Det er vigtigt at du i tilfælde af afbud meddeler dette senest 24 timer før den aftalte tid ellers betales fuld pris for sessionen.

Parterapi næstved